sâmbătă, februarie 20, 2010

Un alt fel de geanta :)

Se pare ca gentile continua sa ma obsedeze...
De data asta va arat un alt fel de geanta.
Se cumpara o geanta vintage neagra din piata de vechituri, in stare buna, se aduce acasa impreuna cu celelalte "comori" descoperite( intre care si o superbitate de sal rosu turbat dantelat cu numai 5 lei ! si o posetuta vintage aurie, impletita din rafie ,vezi poza de mai jos).

Se ia geanta neagra vintage (imi pare rau ca am uitat complet sa-i fac poza "inainte" :(( ), se curata bine cu apa  si sapun, se usuca, se vopseste cu acrilice (eu mai intai am dat-o cu alb iar apoi cu bronz), se lipeste o poza vintage imprimata pe panza, se mai lipesc niste snururi aurii si niste dantelute vopsite si iata ce s-ar putea sa-ti iasa "dupa":

si o poza de detaliu:
Urmeaza sa-i mai fac niste mici retusuri, iar apoi o dau cu cateva straturi de lac protector (vernis final). Pe urma am s-o port sa vad cum se comporta "in lume" :)

Ma mai asteapta cateva surate de-ale ei sa le machiez si sa le scot din nou in lume :)

miercuri, februarie 17, 2010

gentuta din matase

Inca o gentuta este gata. Aceasta este din matase naturala si catifea de matase. Pe fata are o broderie cu flori facuta de mana.


Are inaltimea de 31 cm si latimea la baza de 29 cm. Se inchide cu magneti cusuti in captuseala.
Am matlasat-o liber la masina iar ca intaritura am folosit fetru.
Nu stiu de ce gentuta asta nu s-a prea grabit sa vina pe lume :). M-am blocat la un moment dat si n-am mai stiut cum s-o continui. Cred ca a inceput sa ma deranjeze banda de matase verde deschis de pe laterala, cu toate ca la inceput, atunci cand am pus-o, mi s-a parut o idee geniala :)))
Na, pana la urma a iesit asa cum o vedeti...

marți, februarie 09, 2010

Another bag

Am reusit sa mai termin o geanta:




Am cumparat din Austria un set de hartie speciala pentru imprimarea fotografiilor pe panza si am folosit o coala pentru aceasta geanta. Am avut surpriza sa obtin o imagine cauciucata, cu un fel de luciu, la fel cu pozele acelea imprimate pe tricouri. Nu este chiar ce as fi vrut eu, dar imi place ce-a iesit, imi place alaturarea de texturi.
Am pus geanta si pe magazinul meu Breslo.

duminică, februarie 07, 2010

Tutorial- buzunar cu fermoar pentru captuseala gentii

Iata si tutorialul promis: buzunarul cu fermoar pentru captuseala gentii.
Am pregatit:  partea din captuseala pe care vreau sa montez buzunarul, doua dreptunghiuri de aceleasi dimensiuni, care vor forma buzunarul si un fermoar care va avea lungimea ceva mai mica decat latimea buzunarului. 
Atat captuseala cat si dreptunghiurile buzunarului le-am intarit cu autocolant (in poza se vede ca partile pentru buzunar sunt cu fata in jos, se vede intaritura de pe spate care are niste patratele desenate pe ea).

Am strans prin cateva cusaturi capetele fermoarului, asa cum se vede in poza de mai jos:

In continuare am luat masura fermoarului, mai bine zis lungimea dintilor, asa cum se vede in poza. La mine au fost 17,5 cm.
Am asezat captuseala cu fata in sus si am plasat peste ea un dreptunghi al buzunarului, cu fata in jos, in pozitia in care am dorit sa fie buzunarul. Am desenat un dreptunghi cu lungimea fermoarului masurat (17,5 cm) si latimea de 1 cm (cu albastru in poza). In mijlocul dreptunghiului am trasat o linie (cu negru) care se ramifica la capete in doua triunghiuri:
In continuare am cusut la masina conturul dreptunghiului (doar partea cu albastru):
Mai departe am taiat cu foarfeca peste conturul cu negru, avand grija ca la capete sa nu ma apropiu foarte mult de cusaturi, sa las cam 1,5 mm. 



In continuare am intors buzunarul pe dosul captuselii, trecand materialul prin fanta creata:
Asa arata fata captuselii dupa ce am intors buzunarul si inainte de a-l presa cu fierul de calcat:

Aici, fanta creata dupa ce am presat bine cu fierul incins:


In continuare am fixat in ace cu gamalie fermoarul, asa cum se vede in poza:
si l-am cusut la masina la o distanta de 2-3 mm de dintisorii fermoarului:
Pentru coaserea fermoarului am folosit piciorusul special de fermoar cara arata asa:
Aici fermoarul este cusut si asa arata fata captuselii:
si asa spatele:

Mai departe, se ia celalat dreptunghi al buzunarului si se asaza cu fata in jos peste cel fixat deja (prin coaserea fermoarului) pe catuseala :

Ele vin cusute pe margine, de jur imprejur, asa ca le-am prins mai intai in ace, avand grija sa nu prind si captuseala:


Mai jos vedeti deja buzunarul cusut de jur imprejur:
Si iata si fata captuselii, cu buzunarul gata realizat:
Sper ca am reusit sa ma fac inteleasa si ca tutorialul va va fi de folos!
A voastra,

sâmbătă, februarie 06, 2010

gentuta noua

La Arad ninge. Asa se vede strada mea de la geamul de langa masa mea de lucru...Jacques Brel ma acompaniaza cu "Marieke"...e bine....

Am terminat o gentuta:



Materialul cu patratele este de Kafe Fasset si mi-a ramas de la kitul unui quilt cumparat la Praga. Am cusut quiltul si acum sta pe perete in dormitor:

Gentuta are pe margine catifea rosie de bumbac pe care am luat-o azi vara din piata in Saint Martin de la Brasque, in Provence.
Aplicatia cu trandafir este decupata de pe o panza pe care am primit-o de la Smaranda, cand am fost in vizita la ea, cu ocazia expozitiei ei "Portes Ouvertes" din 2008.
Asta-mi place mie cand lucrez...materialele au aproape toate cate o poveste si ma indeamna la a-mi aduce aminte...si ce de amintiri frumoase... Si pe deasupra, muzica lui Jacques Brel imi aduce aminte de calatoria de intoarcere de la Lyon, in 2006. Am calatorit cu masina si pe drum le-am intoxicat pe prietenele mele, Anca si Diana, cu Jacques Brel care mie-mi place de mor :) Puteti citi aici postul cu calatoria la Lyon.
Asa....revenind la munca :) ..mai am in lucru inca trei gentute:

Si materialele acestea au povesti :) Cand vor fi gata le voi pune pe Breslo (gentile, nu povestile :))).
Multumesc tuturor celor care au cumparat de la mine in ultimele zile!

Vreau sa va arat cum reciclez eu cofrajele de oua: pun papiotele de ata in ele :) Astfel le am pe toate la vedere, pe culori si capetele de ata nu mi se mai incurca cum mi se incurcau inainte cand erau toate de-a valma intr-o cutie.


Maine vreau sa postez un tutorial! Stiti sa coaseti fermoar la buzunarul interior al gentii? Daca nu, fiti pe faza maine seara :)
a voastra,